Naturmødet 2016 skaber rammerne for en åben dialog om fremtiden for Danmarks natur

Featured-Naturmoedet

Pressemeddelelse

Naturmødet 2016 skaber rammerne for en åben dialog om fremtiden for Danmarks natur

Aage V. Jensen Naturfond ønsker aktivt at understøtte en bedre dialog om fremtiden for naturen i Danmark. Fonden har derfor valgt at give 700.000 kr. i støtte til det nye initiativ ’Naturmødet’, som løber af stablen 26. – 28. maj 2016 i Hirtshals. Det er Aage V. Jensen Naturfonds ambition, at naturens folkemøde vil blive startskuddet til en folkelig forankret debat om fremtiden for Danmarks natur.

”I Aage V. Jensen Naturfond håber vi, at rigtig mange danskere, som bruger naturen på den ene eller den anden måde, vil tage imod tilbuddet om at komme til Hirtshals og tage aktivt del i debatten. Tonen i den danske naturdebat kan til tider være skarp, og det er derfor vigtigt at der er plads til en åben debat, hvor alle bliver hørt, og hvor man respekterer hinandens synspunkter. Hvis vi ikke har debatten til at begynde med, så bliver det svært at få et samarbejde op at stå. Det er på den baggrund, at vi har valgt at støtte Naturmødet økonomisk, så vi får et forum, hvor naturen har hovedrollen,” siger direktør for Aage V. Jensen Naturfond, Anders Skov.

Naturmødet, som finder sted i Hirtshals 26. – 28. maj 2016, har bl.a. som formål at udvikle en mere inkluderende og vedkommende debatform, hvor alle interesserede kan være med til at mødes og debattere, hvilken natur vi vil videregive til de kommende generationer.

”Vi ser frem til at tage imod omkring 2-3.000 gæster i Hirtshals på det første Naturmøde. De mange gæster vil ikke kun få lejlighed til at se debatter, men også tage aktiv del i dem på vores tre scener, og så vil der også være rig lejlighed til at opleve, føle, smage og lære om naturen”, siger Daniel Rugholm (K) medlem af Naturmødets formandskab og 1. viceborgmester i Hjørring Kommune.

”I Aage V. Jensen Naturfond tror vi på at dialog og samarbejde er den bedste forudsætning for at sikre en rig natur og et varieret dyreliv i Danmark, og vi ser derfor frem til Naturmødet, hvor der bliver mulighed for en folkelig forankret debat om fremtiden for Danmarks natur. Personligt ser jeg frem til at lytte til nogle konstruktive debatter,” slutter Anders Skov.

Se mere på www.naturmoedet.dk

pdficon_large Se fondens pressemeddelelse her