Så er skolestuen i Naturrum Gyldensteen klar til brug

Featured_gyldensteen_skolestue

Så er skolestuen i Naturrum Gyldensteen klar til brug

Skrevet af Lars Malmborg, Biolog AVJNF 

Nordfyns Kommunes borgmester og Aage V. Jensen Naturfond indviede den 6. august 2014 deres samarbejde om den nye skolestue sammen med 75 inviterede gæster.

Gyldensteen_skolestue_indvielse1

Indvielse af Skolestuen ved Gyldensteen

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da borgmester Morten Andersen og Anders Skov holdt åbningstale for den nye skolestue:

”Nordfyns Kommune er mere end glade for at modtage en så flot og veludrustet naturskole og indgå i et samarbejde med Naturfonden om at få børn og unge ud og lære naturen. Det er ingen hemmelighed, at det kniber med at få undervisningen ud i naturen. Her er de ideelle rammer med spændende ny natur og muligheder for fordybelse i særligt indrettede lokaler”, sagde Morten Andersen blandt andet og sluttede med at udråbe et fælles leve for Naturskolen.

Også kommunens konsulent, Svend-Erik Errebo, som i næsten et år har arbejdet med at få indrettet skolestuen og tærskeladen med møbler og udstyr, var glad. ”Kommunens og gymnasiets naturfagslærere har alle været herude for at få en introduktion, og de er alle begejstrede over forholdene og står i kø til at tage faciliteterne i brug.”

Direktør Anders Skov holder tale

Direktør Anders Skov holder tale

Direktør Anders Skov takkede de mange fremmødte for godt samarbejde og sagde videre: ”Gyldensten Strand er blevet en større succes end vi forestillede os. Vores lokale kontakter fortæller, at besøgstallet allerede har rundet 50.000 siden åbningen den 29. marts. Med start på skoletjenesten i Naturrum Gyldensteen har Naturfonden taget et nyt aktivt skridt til at oplyse kommende generationer om værdien af den danske natur. Men vi er ikke færdige ved Gyldensteen. Selve Naturrummet er kun midlertidigt indrettet, overnatningsfaciliteter for forskere indrettes i næste måned og flere nye oplevelsesmuligheder er på vej, bl.a. et stort nyt udsigtstårn ved Dæmningsminde.”

Efter talerne var der rundvisning, hvorefter Naturfonden og kommunen bød på forfriskninger og noget til ganen.