Spændende besøg i Lille Vildmose

Spændende besøg i Lille Vildmose

Formodet  Danmarks 2. guldsjakal

Lille Vildmoses store øde områder, varierede natur og rige dyreliv tiltrækker rovdyr af mange slags.

Fredag aften ved 20-tiden fotograferede fotograf Carsten Clausen en stort, rævelignende dyr, som efter specialisters bedste opfattelse er en guldsjakal.

Fotos af den formodede sjakal er taget fra vejen ved græsfennerne i Mellemområdet. Guldsjakalen er den første levende sjakal fotograferet i Danmark, idet en han blev fundet trafikdræbt ved Karup i Midtjylland sidste år.

Guldsjakalen er lidt større end en ræv og når en længde på 60-110 cm med en hale på 20-30 cm og vejer 7-15 kg. Den lever naturligt i Sydøsteuropa, men der er i de senere år observeret flere sjakaler syd for den dansk-tyske grænse.

Mellemområdet besøges i denne tid ekstra meget af folk, som prøver at få et glimt af de udsatte elge og krondyr, som er nye arter i Lille Vildmoses ”Mellemområde” plejer naturen. Elgene og områdets øvrige spændende dyreliv præsenteres ofte og meget flot på Facebook-gruppen ’Vild med Lille Vildmose’, hvor et stort antal naturfotografer dagligt lægger fotos ind.

Af hensyn til områdets følsomme dyreliv og for at sikre en god oplevelse for alle er det vigtigt kun at færdes på udlagte stier og veje i Mellemområdet. Og færdsel i bil er ofte den måde, hvor man kan komme tættest på dyrene.