Vejlernes Dag 2018

Vejlernes Dag - for hele familien

Kom med til Vejlernes Dag

Vejlerne er Danmarks største, videnskabelige reservat og rummer bl.a. Skandinaviens største, samlede rørskovsområde og Nordjyllands største sø. Reservatet er levested for en lang række spændende fugle, dyr og planter. Den 5. maj 2018 holder vi “åbent hus” og alle er velkommen.

Program, lørdag den 5. maj 2018.

10.00-13.00 – Oplev fuglene ved Vejlerne fra 7 forskellige fugletårne.
Vejlerne er et af Nordeuropas vigtigste fuglereservater og er berømt for sit rige fugleliv. Besøg et eller flere af Vejlernes fugletårne, hvor kyndige fugleguider i dagens anledning bemander alle Vejlernes syv fugletårne og herfra fortæller om det aktuelle fugleliv. Få et glimt af de første svaler – eller måske en sølvhejre, der i Danmark kun yngler i Vejlerne. Du kan i folderen over reservatet se kort med tårnenes placering og tilhørende adresse: Folder, Vejlerne (pdf).

10.00-15.00 – Åbent hus ved Vejlernes drifts- og administrationsbygninger.
Besøg reservatets administration og driftsbygninger samt den gamle Bygholm Mølle, der på dagen er åben for offentligheden. Se de særlige maskiner, der bruges i naturplejen og få en snak med medarbejderne fra Aage V. Jensen Naturfond, der til daglig arbejder i naturreservatet. Kom med på en rundvisning og hør om Vejlernes daglige drift.

Dagen igennem vil der være masser af aktiviteter på pladsen foran maskinhallen, hvor også mange af de lokale aktører, der bistår med driftsopgaver i reservatet er til stede. Mød bl.a. også spejderne fra Frøstrup og Vejlernes Naturfriskole, der er aktive med aktiviteter for store og små.
Vi giver en kop kaffe til de fremmødte. Der er desuden mulighed for at købe pølser/brød ved pølsevogn og is ved Thy-Økois.

I tilfælde af bygevejr er der god plads indendørs i hallen. Arrangementet er gratis og alle er velkommen.