Seneste nyheder

Her ses de seneste nyheder fra Naturfonden

De første europæiske bisoner er kommet til Lille Vildmose

En fortrop på fire visenter, europæiske bisoner, er nu en del af naturen i Lille Vildmose, hvor en bestand på en snes dyr skal etableres i Tofte Skov.

Fælles fodslag skal føre til flere store kronhjorte

Kronhjorten er med sit prægtige gevir det absolutte storvildt i den danske natur, men mange lokaliteter huser kun få handyr i forhold til hundyr, fordi hjortene bliver skudt som attraktive jagttrofæer.

Guldsjakal gør Lille Vildmose vildere

Først kom ulven til Danmark, så fulgte guldsjakalen i ulvens fodspor. Nu har den gyldne sjakal tilsyneladende slået sig fast ned i Lille Vildmose.

Flueforsker finder ukendt flueart i Lille Vildmose

Det næringsfattige miljø i den velbevarede Tofte Mose er jomfrueligt land for insektforskere. Her har flueforsker Esben Bøggild fra Hobro fundet en pukkelflueart, der er ny for videnskaben og verden.

En kilometer gangbroer giver nærkontakt med rørskovens skjulte liv

Danmarks længste rute i rørskove er på plads og på planker i Vejlerne, hvor også kørestolsbrugere kan nå ud i en ellers hemmelighedsfuld og lukket verden af tårnhøje tagrør.

Forår med frit udsyn over landet mellem hav og fjord

De fuglefarlige elledninger over Vejlerne er fjernet, og for eftertiden risikerer hverken grågåsen, knopsvanen eller rørdrummen at miste livet ved en kollision med højspændingsledninger over et af Nordvesteuropas vigtigste reservater for vandfugle.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Tidligere nyhedsbreve

Artikler fra vores naturområder