LIVESTREAM

Følg med når visenten, den europæiske bison, kommer til Lille Vildmose

Europas største landlevende pattedyr, visenten – den europæiske bison – kommer til Lille Vildmose i begyndelsen af april, og du er inviteret med til præsentationen af de store dyr mandag d. 12. april fra kl. 13:00.

AAGE V. JENSEN NATURFOND kan med glæde fortælle, at syv visenter fra Holland nu kommer til Lille Vildmose. De nye dyr vil støde til de tre visenter, der allerede er i Lille Vildmose, og med yderligere fem visenter på vej fra Lolland, så vil de tilsammen 15 visenter udgøre en bæredygtig flok.

Visenterne får god plads og skaber øget biodiversitet

Visenterne, som kan blive op imod 800 kilo tunge, vil med deres store appetit på græs, bark og grov planteføde skabe ekstra dynamik og flere levesteder til flora og fauna – og dermed bidrage positivt til biodiversiteten. Visenterne skal gå på et område i Tofte Skov og Tofte Mose på ca. 4.000 hektar, hvoraf ca. 2.000 hektar er skov og lysåben natur. Samlet er der et hegn rundt om området på ca. 25 km.

Se med direkte

Du er inviteret med til præsentationen af visenterne i Lille Vildmose, mandag d. 12. april kl. 13:00-14:00 på en live-streaming på vores hjemmeside, YouTube eller Facebook. Pga. Covid-19 pandemien er det kun muligt at deltage online.

Her vil du bl.a. kunne se visenterne og få dem præsenteret ved Aage V. Jensen Naturfond. Du vil også kunne høre mere om visenternes vigtige rolle i EU-LIFE Open Woods-projektet ved Naturstyrelsen. Og endelig vil Lille Vildmosecenteret fortælle hvordan du kan komme til at opleve visenterne i naturen.

Stil spørgsmål

Du har mulighed for at stille spørgsmål om visenterne, om EU-LIFE Open Woods-projektet og om Lille Vildmose generelt. Send gerne spørgsmål på natur@avjf.dk med ’Visent’ i overskriften, så svarer vi på spørgsmålene under præsentationen.

Vi håber du har lyst til at kigge med. Vi lover at det bliver fascinerende, og at du vil få meget mere viden om bisoner i Danmark.

Med venlig hilsen

Hanne Haack Larsen
Direktør i AAGE V. JENSEN NATURFOND