Filsøs ellipseformede gangbro er blevet en publikumstræffer

Skrevet af Jan Skriver

I maj 2018 besøgte knap 11.000 mennesker Ellipsen ved Filsø, hvor man tørskoet kan komme i nærkontakt med søens sande natur.  

Der er lynhurtige guldsmede i luften, mens der ligger lappedykkere på søens flade, og hvis man er meget heldig, ser man måske en gedde lure på bytte i det lave vand nær udkanten af tagrørene.

Den 300 meter lange gangbro Ellipsen ved Filsø er blevet en af søens store seværdigheder, som i stigende grad bliver besøgt af naturinteresserede.

I de forgangne vintermåneder var der næsten 4.000 besøgende pr. måned, og i april nåede besøgstallet over 5.000 gæster, mens det slog alle rekorder med knap 11.000 besøgende i maj.

”Ellipsen er blevet den absolutte topscorer, hvad angår besøgstal ved Filsø. Og nu kommer højsæsonen for turister i juli og august, hvor vi erfaringsmæssigt får en top i antallet af besøgende. Ellipsen giver ikke alene en enestående mulighed for at få nære naturoplevelser i en natur rig på mange arter knyttet til søer, den giver også gangbesværede og kørestolsbrugere en chance for at få oplevelser i det fri. Og man kan ofte komme ganske tæt på mange fugle”, siger Jacob Palsgaard Andersen, der er skovrider i Aage V. Jensen Naturfond.

Ellipsen, der er udviklet i et samarbejde mellem Aage V. Jensen Naturfond, Realdania og Naturstyrelsen, og designet af arkitektfirmaet Schønherr A/S, blev indviet 8. juli sidste år.

Hvad angår faciliteter til publikum er Ellipsen prikken over i’et ved Filsø, som Aage V. Jensen Naturfond købte i 2010 og genskabte i 2012 i et af danmarkshistoriens største og mest ambitiøse naturgenopretningsprojekter. Filsø var engang Danmarks næststørste sø. I dag er den med sine 915 hektar søflade Jyllands næststørste sø.

Yderligere oplysninger

Jacob Palsgaard Andersen

Skovrider, Aage V. Jensen Naturfond

Mobil: 20 98 73 82

Email: jpa@avjf.dk