Hotel d’Angleterre for mariehøns og biller åbner på Fyn

Skrevet af Jan Skriver

Ved Gyldensteen Strand på Nordfyn er et hotelbyggeri i gang. De første gæster ventes at ankomme flyvende om få uger kort efter indvielsen.

 

Fundamentet er lagt, og et skelet af træ er bygget. Nu venter den sidste finpudsning og indretning med inventar, så er Fyns nyeste hotel klar til at tage imod.

Det drejer sig om et insekthotel, der står ved Gyldensteen Strand nær Bogense, hvor Aage V. Jensen Naturfond står som bygherre.

”Vi har holdt rejsegilde, og mod slutningen af juli er vi klar til at åbne hotellet for vores gæster. Insekthotellet vil byde på 12 værelser, som er indrettet forskelligt alt efter smag og behag”, siger Svend Erik Errebo, der er formand for de 25 frivillige, som hjælper Aage V. Jensen Naturfond ved Gyldensteen Strand med formidling og praktisk arbejde.

Smag og behag blandt insekthotellets kommende gæster vil være meget forskellig. Der er dem, som vil have en suite med hestemøg, mens andre vil logere beskedent i råddent træ eller blandt kviste, bark og grankogler.

”Vi lægger hestemøg i et af rummene, for det kan tiltrække flere arter af biller. Det handler om at friste en bred vifte af insektarter til at komme forbi hotellet, så besøgende ved Gyldensteen Strand kan få et indtryk af forskelligheden i naturen”, siger Svend Erik Errebo.

Insekterne er en af de dyregrupper, som er gået mest tilbage i Europa, hvor størsteparten af landbrugsarealerne bliver giftsprøjtet og gødet til intensiv dyrkning med monokulturer af korn, raps eller majs. Det nordfynske insekthotel kan ikke stille noget op på den helt store bane, men det kan åbne øjne for insekternes trange vilkår i landskabet.

”Vi redder ikke insektlivet med et hotel, men vi får børn og unge i tale, som vi ellers ikke ville have nået. Insekthotellet har et pædagogisk formål, og vi håber, at skoleklasser vil komme forbi og se og lære noget om insekternes levevilkår i vores natur”, siger Svend Erik Errebo, der minder om, at insekthotellets design er bygget, så det ligner det gamle logo i Aage V. Jensen Naturfond.

Fondens grundlægger, tømrer og entreprenør Aage V. Jensen, stod blandt andet bag byggeriet af Hotel Hvide Hus-kæden. Nu gælder det så insekthotellet, hvor ingen dog tager imod i receptionen. Det er bare om at flyve ind, hvad enten man er bille, guldøje, svirreflue eller humlebi, som kan få etablissementet til at summe af liv.

Efter inspiration fra blandt andet naturreservatet Tåkern i Sverige er et hotel til insekter på vej ved Gyldensteen Strand. Mariehøns, guldøjer, bier og fluer er velkomne gæster. Foto: Svend-Erik Errebo

Inspirationskilden til Nordfyns nye insekthotel står ved fuglesøen Tåkern i Sverige. Foto: Svend-Erik Errebo

Yderligere oplysninger

Aage V. Jensen Naturfond
Tlf. 33 13 21 45

Svend Erik Errebo
formand for de frivillige ved Gyldensteen Strand
Tlf. 29 85 20 75.