VEJLERNES DAG 2024

Af Niels Dalihn Lisborg

Besøg naturreservatet Vejlerne (mellem Thisted og Fjerritslev) når Aage V. Jensen Naturfond holder ”åbent hus” lørdag den 1. juni 2024 – fra kl. 10-15.

Naturreservatet er et af Nordeuropas vigtigste vådområder for vade- og andefugle og tilmed Danmarks største videnskabelige reservat. Den 1. juni afholder vi igen Vejlernes Dag, hvor det er muligt at komme helt tæt på forvaltningen i Vejlerne. Kom og se vores specielle naturplejemaskiner og hør om hvordan vi arbejder med at optimere forholdene for Vejlernes natur- og dyreliv. Både værksted, maskinhal – og ikke mindst den 150 år gamle Bygholm Mølle er åben for publikum på dagen.

På pladsen ved driftsbygningerne vil der være en masse aktiviteter – ikke mindst for børn. Vi kigger på vandhulsdyr – og finder måske en skorpionstæge, salamandere og vandkalve. Der er også mulighed for at bygge en gratis fuglekasse. Vejlernes Naturfriskole vil være på pladsen sammen med Hannæsskolen – og vil stå for en række aktiviteter. Det samme vil de lokale spejdere.

Mød også Thisted Kommune og hør om naturpleje – og prøv evt. at slå med le. Dansk Ornitologisk Forening vil fortælle om fuglelivet. Mød også Biologisk Forening for Nordvestjylland – og hør om BFN’s børneklub, der tilbyder spændende naturoplevelser for børn (og deres forældre)

På pladsen finder du også Jagttræ (savværk, shelterbyg m.m.), Nationalpark Thy med flere.

Guidede ture:

Guide Thorkild Møller vil med udgangspunkt fra det gamle, gule røgterhus (i dag Vejlernes gæstebolig) afholde ture med en historisk vinkel kl. henholdsvis 11. og 13.

Tidligere driftsleder Mogens Andersen guider og fortæller ved Bygholm Mølle – Vejlernes vartegn – og det er muligt at komme helt op i møllen.

Kyndige fugleguider vil bemande Vejlernes fugletårne i tidsrummet fra kl. 9-12. Da Vejlerne har hele 9 fugletårne er der mulighed for spændende ”tårn-hop” og se noget af Vejlernes rige fugleliv. Til dato er der registreret mere end 320 fuglearter i Vejlerne.

Information

Se poster her : Vejlernes Dag poster

Det er gratis at deltage og alle er velkommen.

Der er gratis entré og parkering. På pladsen er der mulighed for at købe pølser/brød.

Adresse: Vejlerne, Bygholmvej 69-71, 7742 Vesløs.