Ny udsigtsplatform indviet ved Mågerodde på Mors

/ April 2015

Mågerodde viste sig vejrmæssigt fra sin bedste side da den nye udsigtsplatform med kig over strandengene og Limfjordslandet blev indviet den 11. april.

Morgendiset løftede i løbet af formiddagen sløret for en betagende udsigt over landskabet og i takt med at forårssolen fik magt dukkede også Thy frem i horisonten på den anden side af fjorden.

Omkring 50 mennesker, hovedsageligt lokale, havde fundet vej til indvielsen af den nye platform, der ventes at blive et ”hotspot” for fugleobservationer med gode muligheder for at opleve fugle som Lysbuget Knortegås, Hjejle, Rødben, Strandskade – og måske vandrefalk med mere.

Inde på selve platformen er der etableret borde og bænke, hvor der er gode muligheder for at nyde medbragt kaffe i skærmende læ – også for de mange der ikke har særskilt interesse i fugle, men måske i stedet kommer for at opleve solnedgangen over fjorden eller de markante, stejle stenalderkystskrænter.

Platformen er bygget af Aage V. Jensen Naturfond på initiativ og ønske fra lokalområdet. Den lokale strategigruppe for udviklingsmuligheder henvendte sig til fonden, der ejer og forvalter de ca. 60 hektar strandenge, der ligger nedenfor platformen.

Ved indvielsen bød strategigruppens tovholder, Conny Sørensen velkommen til de mange fremmødte og gav efter et kort indlæg fra naturfondens driftsleder, ordet til den lokale ornitolog Jens Jørgen Pedersen. Jens Jørgen Pedersen fortalte om de mange fugle, der er mulighed for at opleve, før han officielt åbnede for platformen ved at klippe den røde snor.

Herefter var der kaffe og kage til de fremmødte.

Tilgængelig for alle
Udsigtsplatformen er fri tilgængelig til alle, der vil nyde fuglelivet eller den flotte udsigt. Aage V. Jensen Naturfond har bekostet en mindre p-plads, hvorved det er muligt er køre til platformen fra Ørndrupvej (indkørsel ved nr. 119). Markvejen er i forbindelse med byggeriet desuden blevet forbedret så også cyklister har bedre adgangsforhold. Den første, øverste del af platformen kan tilgås med kørestol